Syksyn saapuessa ja vesistöjen jäätyessä melontakausi jatkuu Lauritsalan uimahallissa. Altaan lämpimässä vedessä voi harjoitella kajakin käsittelyä, kaatumista, pelastautumisia, eskimokäännöksiä ja melontatekniikkaa. Hallissa käytetään pieniä ja ketteriä poolo- ja koskikajakkeja sekä yhtä retkikajakkia.

Uimahallimelonta ei ole kurssi tai koulutus, mutta paikalla on ohjaajia sekä kokeneempia melojia, jotka neuvovat ja opastavat mielellään.

Uimahallimelontoihin ovat tervetulleet ikää katsomatta niin kokeneet melojat kuin ensikertalaisetkin. Alle 16-vuotiaat ovat tervetulleita vanhempien seurassa.

VARUSTEET JA TOIMINTA UIMAHALLILLA

Uimahallimelonnassa pärjää normaaleilla uimahallivarusteilla. Muut melontavarusteet eli kajakit, melat, kelluntaliivit, aukkopeitteet ja sukellusmaskit löytyvät uimahallilta.

Kun tulet hallille ensimmäistä kertaa, etsi käsiisi Saimaan Ladun ohjaaja ja ilmoittaudu hänelle. Kerro hänelle, jos uimataitosi on alle 50 metriä ilman kelluntavälinettä tai jos sinulla on joku lääkitys, sairaus tai tila, joka saattaa aiheuttaa tasapainohäiriöitä tai äkillisiä kohtauksia. Uimahallilla ei ole melontaharjoitusten aikana normaalia uimavalvontaa. Suurin osa ohjaajistamme on ensiapukoulutettuja. Suomen Latu on sopinut Pohjola Vakuutuksen kanssa tapaturmavakuutuksen eri tapahtumiin osallistuville henkilöille sekä vastuuvakuutuksen tapahtumien järjestäjänä toimiville jäsenyhdistyksille.

Merkitse käyntisi hallilta löytyvään kansioon ennen altaalle menoa. Täytä ensimmäisellä kerralla myös yhteystietosi kansiosta löytyvälle lomakkeelle laskutusta varten.

Melonnan aluksi kalusto siirretään yhteisvoimin varastosta altaalle.  Jos melojia on enemmän kuin kajakkeja, tapahtuu melonta noin 20 minuutin vuoroissa. Lopuksi kalusto kuivataan ja viedään takaisin varastoon odottamaan seuraavaa kertaa.

AIKATAULU TALVELLA 2021 – 2022

Saimaan Latu ry on varannut vuoron Lauritsalan uimahallista. Vuoro on lauantaisin klo 08:00-10:00.

Ensimmäinen melontakerta on lauantaina 2.10.2021 klo 08:00-10:00, ja hallikausi jatkuu 30.4.2022 asti. Hallille kannattaa saapua 5-10 minuuttia ennen kahdeksaa, kannamme yhdessä kajakit ja varusteet valmiiksi. Kalenterista tai uimahallin nettisivulta kannattaa vilkaista, ettei halli ole suljettuna esimerkiksi pyhäpäivän vuoksi. Tiedotamme asiasta myös Facebookissa (vaatii kirjautumisen).

HINTA JA MAKSUT

  • Ilmainen ensikokeilu uusille kävijöille!
  • Lapset 0 €
  • muut 3,5 € per melontakerta

Uimahallin portista pääset koodilla, joka löytyy kansiosta. Saimaan Latu laskuttaa melonnat kauden päätyttyä uimahallilla pidettävän kirjanpidon mukaan ja kaupunki laskuttaa yhdistystä portilla näppäiltävän koodin perusteella, joten on tärkeää, että jokainen menee koodilla sisään. Muista merkitä käyntisi hallilta löytyvään kansioon. Kirjoita nimesi ja yhteystietosi listaan selkeästi, jotta laskutuksessa ei tule ongelmia.