Syksyn saapuessa ja vesistöjen jäätyessä melontakausi jatkuu Lauritsalan uimahallissa. Altaan lämpimässä vedessä voi harjoitella kajakin käsittelyä, kaatumista, pelastautumisia, eskimokäännöksiä ja melontatekniikkaa. Hallissa käytetään pieniä ja ketteriä poolo- ja koskikajakkeja sekä yhtä retkikajakkia.

Uimahallimelonta ei ole kurssi tai koulutus, mutta paikalla on ohjaajia sekä kokeneempia melojia, jotka neuvovat ja opastavat mielellään. Voit siis tulla myös tutustumaan lajiin.

Uimahallimelontoihin ovat tervetulleet ikää katsomatta niin kokeneet melojat kuin ensikertalaisetkin. Alle 18-vuotiailta saatava huoltajan suostumus paikan päällä tai kirjallisena.

Uimahallimelonnan aikana koko iso allas on melojien käytössä. Reunaradalla on mahdollista käydä uimassa melonnan välissä.

VARUSTEET JA TOIMINTA UIMAHALLILLA

Uimahallimelonnassa pärjää normaaleilla uimahallivarusteilla. Muut melontavarusteet eli kajakit, melat, melontaliivejä, aukkopeitteet, pumppuja, melakellukkeita ja sukellusmaskeja löytyy uimahallilta.

Kun saavut uimahallille ensimmäistä kertaa, lue ennakko-ohjeistus vihreästä kansiosta ja merkitse yhteystietosi laskutusta varten, ensimmäinen kerta on ilmainen kokeilukerta. Merkitse jatkossa joka käyntikerralla käyntisi kansioon ennen altaalle menoa. Ilmoittaudu Saimaan Ladun melontaohjaajalle. Kerro hänelle jos sinulla on joku lääkitys, sairaus tai tila, joka saattaa aiheuttaa tasapainohäiriöitä tai äkillisiä kohtauksia (esim. epilepsia.) Uimataito on pakollinen (Henkilö joka pudottuaan syvään veteen niin, että pää käy veden alla ja päästyään uudelleen pinnalle, ui yhtäjaksoisesti 200 metriä, josta 50 metriä selällään, on uimataitoinen.) Uimahallilla ei ole melontaharjoitusten aikana uimavalvontaa. Ohjaajamme ovat ensiapukoulutettuja. Suomen Latu on sopinut Pohjola Vakuutuksen kanssa tapaturmavakuutuksen eri tapahtumiin osallistuville henkilöille sekä vastuuvakuutuksen tapahtumien järjestäjänä toimiville jäsenyhdistyksille.

AIKATAULU TALVELLA 2023 – 2024

Saimaan Latu ry on varannut vuoron Lauritsalan uimahallista. Vuoro on lauantaisin klo 08:00-10:00.

Ensimmäinen melontakerta on lauantaina 7.10.2023 klo 08:00-10:00, ja hallikausi jatkuu 27.4.2024 asti. Hallille kannattaa saapua 10-15 minuuttia ennen kahdeksaa, kannamme yhdessä kajakit ja varusteet valmiiksi. Kalenterista tai uimahallin nettisivulta kannattaa vilkaista, ettei halli ole suljettuna esimerkiksi pyhäpäivän vuoksi. Pyrimme tiedottamaan asiasta myös Facebookissa (vaatii kirjautumisen).

HINTA JA MAKSUT

  • Ilmainen ensikokeilu uusille kävijöille!
  • Lapset 0 €
  • Aikuiset kertamaksu 7 €.

Uimahallin portista pääset koodilla, joka löytyy kansiosta. Saimaan Latu laskuttaa melonnat kauden päätyttyä uimahallilla pidettävän kirjanpidon mukaan ja kaupunki laskuttaa yhdistystä portilla näppäiltävän koodin perusteella, joten on tärkeää, että jokainen menee koodilla sisään. Muista merkitä käyntisi hallilta löytyvään kansioon. Kirjoita nimesi ja yhteystietosi listaan selkeästi, jotta laskutuksessa ei tule ongelmia.

Lisätietoja voit kysellä: saila.kajakkivuokraus(at)gmail.com