Kurssilla noudatetaan Meloja 1 -melonnan peruskurssin sisältösuositusta ja sen kesto on 10 h jaettuna kolmeen iltaan tai kahteen päivään. Kurssin hintaan (110 € ei-jäsen, 100 € Saimaan Ladun jäsen, 50 € 15-18-vuotias) kuuluu opetus, kurssimateriaali, yhdistyksen melontakaluston (kajakit, melat, melontaliivit jne.) käyttö kurssilla sekä yksi osallistuminen tiistaimelontaan kuluvan kauden aikana. Kurssin käytyäsi saat Meloja 1 -taitokortin.

Kauden 2022 melonnan peruskurssit ovat täynnä, myöskään varasijalle ei oteta enää ilmoittautumisia. Seuraavat kurssit järjestetään vuonna 2023.

Muistathan, että uimahallimelontaan voi tulla aloittelijatkin ja se onkin mainio paikka aloittaa uuden lajin parissa. Myös tiistaimelontaan ovat aloittelijat oikein tervetulleita.

Joissain tapauksissa Meloja 1 -kortin voi suorittaa myös erillisenä näyttötilaisuutena. Jos esimerkiksi on käynyt kurssin aiemmin, kadottanut todistuksen ja tarvitsee taitokortin. Taitonäytön voi tarvittaessa järjestää Meloja 1 -kursseja järjestävä yhdistys tai yritys.