Melonta on koko perheelle sopiva, ympäristöystävällinen ja edullinen harrastus. Harrastuksen alkuun pääsee esimerkiksi osallistumalla Saimaan Ladun järjestämiin melontatapahtumiin. Melonta eri muodoissaan on monipuolista liikuntaa, joka soveltuu lähes kaikille.

Saimaan Ladun melontajaoksen tukikohtana toimii Myllysaaren melontavaja. Vajassa säilytetään Saimaan Ladun kalustoa, jota SaiLan jäsenet voivat vuokrata , sekä seuran jäsenten omia kajakkeja, joille yhdistys vuokraa säilytystilaa. Kaikkiaan vajoissa on yhteensä 116 paikkaa kajakeille. Säilytystilat eivät sovellu avokanooteille.

Melontavajan vajaisäntänä toimii Aleksi Suortti (aleksi.suortti (at) gmail.com). Hän neuvoo vajaan liittyvissä asioissa ja hoitaa kajakkipaikkojen vuokrausta.

Kaikissa melonta-asioissa voit laittaa sähköpostia osoitteeseen saila.kajakkivuokraus(at)gmail.com. Sähköpostiisi tulee automaattinen vastaus, jossa kerrotaan, että luemme sähköpostia, kun palkkatöiltä ja muulta elämältä ehdimme, mutta vastaamme 1-2 viikon kuluessa.