Perheliikunta yhteistyö varhaiskasvatuksessa/ Vipinää ja kipinää                   

Saimaan Latu ja Vipinää ja Kipinää julkaisevat PERHEIDEN RETKEILYPAIKAT TUTUKSI -tempauksen Lappeenrannan seudulla. Osa paikoista voi olla entuudestaan tuttuja, osa unohtuneita tai salaisiksi jääneitä retkipaikkojen timantteja. Jokaisesta perheretki kohteesta löytyy koko perheen yhteiseksi tehtäväksi erilainen RETKIPUUHATEHTÄVÄ.

Perheiden retkeilypaikat tutuiksi -esitellään viikoittain päiväretkikohteita, jotka sopivat varhaiskasvatusikäisten lasten perheille. Perheretkikohteet sijaitsevat Lappeenrannan seudulla. Pukeutukaa retkelle aina säänmukaisesti ja laittakaa jalkaan tukevat jalkineet. Eväät mukaan ja retkelle!

  1. MIKONSAARI: LAAVU, TULIPAIKKA JA LUONTOPOLKU

Hemmo on vienyt Mikonsaareen perheiden retkipuuhatehtävän. Tämä retkipuuha löytyy aivan parkkipaikan välittömästä läheisyydestä. Ottakaa tehtävä talteen ja toteuttakaa sitä läpi retken. Huutakaa yhdessä tehtävän valmistuttua ohjeessa annettu sana niin kovaa, että Hemmo varmasti kuulee!

Mikonsaaren luontopolku on kokonaisuudessaan noin 2,5 km pitkä. Reittiä on mahdollista oikoa, jos koko polkua ei haluta kiertää. Luontopolku mutkittelee pitkin rantoja, joilta voi ihailla kaunista Saimaata. Polun kahdeksan rastia kertovat niin luonnosta kuin alueen historiasta. Mikonsaaren luontopolulta löytyy rantakalliolla sijaitseva laavu sekä tulipaikka, joilta avautuu upea järvimaisema Pien-Saimaan saaristoon.

Lisätietoja: https://ekarjala-retkeily.fi/reitit-ja-retkikohteet/kohde/?id=39760208

Esikatsele liite TEMPAUS_ Retkeilypaikat tutuksi MIKONSAARI.png

2.  UKONMÄEN LUONTOPOLKU

Jännittävää! Hemmon viemä perheen RETKIPUUHATEHTÄVÄ löytyy Ukonmäen luontopolun lähtöpisteestä. Toteuttakaa leikkiä teille sopivassa kohdassa retken varrella tai sen lomassa. Mitähän jännittävää puuhaa Hemmo on tällä kertaa perheretkelle keksinyt?

Luontopolulle pääsee parhaiten Joutsenon venesatamasta matonpesupaikan läheisyydestä, josta löytyy myös pysäköintipaikka. Ukonmäen luontopolku on noin 1 kilometriä pitkä ja helppokulkuinen. Ranta- ja metsämaisemissa kulkevan polun varrelta löytyy 17 opastaulua.

Lisätietoja: https://www.outdooractive.com/fi/route/luontopolut-ja-teemareitit/lappeenranta/ukonmaeen-luontopolku-lappeenranta/40062015/

3. SAIMAAN LADUN MAJA, KARHUSJÄRVI

4. LAVOLA

5. Huttulan kota ja laavu, Huttula

6. Sammonlahti fresbeegolf -rata

7. Myötävirtaan retkeilyreitin Alakosken laavu, Simola -> joen vieressä laavu -> Onkiretki