Luontopolut

Vanha Lappeenranta, linnoitus, reilu 1 km

Linnoituksen luontopolku tarjoaa historiallisen läpileikkauksen kasveista ja ympäristöstä. Täällä todella aistii menneet vuosisadat. Luontopolusta on oma esite, jota saa osoitteesta: Saimaan Luonnonsuojelukeskus, Katariinantori 6.

Pappilanniemen luontopolku, 1,8 km

Pappilanniemi on luontokohteista kasvistoltaan monipuolisin ja lähes kaikki biotyypit ovat edustettuina. Tämän takia myös linnusto on runsas. Luontopolku noudattelee pururataa, ja melkein kaikki rastit ovat polun vieressä. Alueella voivat liikkua myös liikuntarajoitteiset. Talvella polkua pitkin kulkee valaistu hiihtolatu.

Lisätietoja löydät täältä

Mikonsaaren luontopolku, 1,4 km

Mikonsaareen pääsee UPM Kymmenen Oy:n tehtaiden itäpuolella sijaitsevan Luukkaansalmen sillan kautta. Matkaa kertyy keskustasta n. 8 km. Mikonsaari on oiva retkeilykohde, sillä alueelta löytyy uimaranta sekä käymälärakennus. Luontopolku mutkittelee pitkin rantoja, joilta voi ihailla kaunista Saimaata. Polun kahdeksan rastia kertovat niin luonnosta kuin alueen historiasta.

Lisätietoja löydät täältä

Saimaan kanavapolku

Polku antaa kävijöille tietoa kanavansuun kasveista ja puista sekä nähtävyyksistä ja historiasta. Matkaa voi taittaa kävellen tai pyörällä ja myös liikuntarajoitteiset on otettu huomioon polun suunnittelussa.

Lisätietoja löydät täältä

Hämmäauteensuon luontopolku, 1,5 km

Hämmäauteensuon luonnonsuojelualue sijaitsee Vainikkalantien varrella n. 8 km kaupungista. Pitkospuut, jotka on kunnostettu vuonna 2014,  myötäilevät rauhoitusalueen reunaa ja palaavat takaisin lähtöpaikkaan suon laidassa olevaa polkua pitkin. Alueella on rauhoitusmääräyksiä, joista paikalla oleva opastaulu kertoo lisää.

Lisätietoja löydät täältä

Luontokohteet

Haapajärven lintutorni

Haapajärvelle rakennettu lintutorni palvelee käyttäjiään reilun kolmen metrin korkeudesta ja sieltä onkin mahtavat näkymät järvelle. Torni sijaitsee vesijättömaalla, joten etenkin keväisin kumisaappaat ovat vakiovaruste siellä kävijöille. Torni on myös yksityisalueella, joten alueella on syytä noudattaa siellä olevia ohjeita.

Lisätietoja löydät täältä

Kaislanen

Kaislasen näköalapaikka sijaitsee Ylämaantien varressa n. 6 km kaupungista Kaislanen-järven itäpäässä. Järvi on lähialueen upeimpia lintujärviä ja siellä voi tavata monia muuttolintujamme. Alueella on opastus. Kiikarit mukaan ja bongailemaan.

Kaislanen Google Maps -karttapalvelussa »

Retkeilyreitit

Lappeenrannan Itäinen retkeilyreitti

Itäinen retkeilyreitti alkaa Onninkadun ja Eteläkadun risteyksestä (ks. Lappeenrannan kaupungin kartta). Kylteillä merkitty reitti kulkee aluksi puolisen kilometriä tiellä ja siirtyy sitten poluille. Reitti jatkuu polkuja pitkin Kirkkolanvuoren kautta Saimaan Ladun Karhusjärven majalle. Majalla on nuotiopaikka, jossa voi syödä eväitä ja huonomman kelin sattuessa voi eväät syödä laavun suojassa. Reitti on yhteen suuntaan yhdeksän kilometriä, edestakaisin kahdeksantoista.

Itäinen reitti -Kartta reitistä.