Melontaretket

Saimaan Latu järjestää melontaretkiä, joilla melonnasta pääsee nauttimaan vaihtelevissa maisemissa – ja ennen kaikkea hyvässä seurassa. Muutokset ja peruutukset retkikohtaisesti mahdollisia.

Retket 2019

Toukokuu: ORAVAREITTI 18. – 19.5.2019 (VARAPÄIVÄT 1. – 2.6.2019)

Oravareitti on Juvan ja Sulkavan välille sijoittuva helpohko perhemelontareitti, joka pitää sisällään monipuolisesti järviä, kapeita jokia ja muutaman vuolaamman virtapaikan sekä pari lyhyttä kantotaipaletta. Reitin kokonaispituus on noin 57 km, mutta retkeä on mahdollista lyhentää osallistujien toiveiden ja keliolosuhteiden mukaan niin, että päivämatkat eivät ylitä 20 km ja haastavimmat koskipaikat jäävät pois.

Koska reitin melottavuus nojaa vahvasti sulamisvesiin, on vesi reitillä yleensä kylmänviileää, seikka joka tulee huomioida pukeutumisessa/varavaatteita pakatessa. Kaksipäiväisen retken majoittuminen hoidetaan reitin puolivälin tienoilla olevalla Oravanpesien leirintäalueella, jossa on mahdollisuus majoittua joko omissa teltoissa tai vaihtoehtoisesti omakustanteisesti vuokramökeissä. Leirintäalueen hyödyntäminen mahdollistaa myös osallistumisen vain toisen päivän melontaan. Majoitus ja muonitus omakustanteisesti, Saimaan Ladun vuokrakajakit varusteineen ovat käytettävissä. Kyyditykset hoidetaan kimpassa, kajakit kuljetetaan traikulla.

Osallistumisvaatimuksena Saimaan Ladun jäsenyys, vähintään EPP1 tai vastaavat taidot (peruskurssi), normaali kunto ja pakollinen uimataito: Henkilö joka pudottuaan syvään veteen niin, että pää käy veden alla ja päästyään uudelleen pinnalle, ui yhtäjaksoisesti 200 metriä, josta 50 metriä selällään, on uimataitoinen. Alle 18-vuotiaalla on oltava huoltajan suostumus paikan päällä tai kirjallisena. Tajunnan tai tasapainon menetystä aiheuttavista sairauksista tulee kertoa vetäjälle. Perusretkeilytaidot on syytä myös olla hanskassa.

Retken vetäjinä toimivat Saimaan Ladun melontaohjaajat Takala & Karhu. Ilmoittautuminen 12.5. mennessä: anu.melontaohjaaja@gmail.com

Tervetuloa mukaan!

Kesäkuu: Suomi Meloo Salosta Kihniöön 8. – 14.6. Ilmoittaudu mukaan Saimaan Ladun joukkueen kipparille 13.5. mennessä: pekkomuukkonen@gmail.com

Elokuu: Perinteinen melojien savusauna Hinkanrannassa yhteistyössä Imatran Lapinkävijöiden kanssa.

23.-25.8. Kotkaniemi Salpa, melonta. Myllysaari/Kärenlaavu – Väliväylä – Salpahotelli – Lemi – Iso Rapasalo – Salpahotelli. Perhemelonta Kotkaniemi sunnuntaina. Yhteistyössä Kotkaniemi-säätiö, hotelli Salpa, Luumäki, Saimaan Latu. Lisätiedot vanhajari@gmail.com

Syyskuu: Meriretki yhteistyössä Haminan Ladun melojien kanssa 13. – 15.9.2019. Lisää infoa myöhemmin. Yhteyshenkilö anu.melontaohjaaja@gmail.com.