Melontaretket jäsenille

Saimaan Ladun viralliset ohjatut melontaretket ilmoitetaan täällä. Jokaisella retkellä on oma vastuuvetäjänsä, joka määrittää mm. taitovaatimukset kyseiselle retkelle. Hänelle myös kaikki lisätietokyselyt ja ilmoittautumiset. Tietojen julkaisun jälkeen muutokset ja peruuntumiset ovat mahdollisia. Seuraamme kaikessa Saimaan Ladun toiminnassa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja valtioneuvoston linjauksia liittyen koronaviruksen aiheuttamaan pandemiaan.

 

12. – 13.6. Mökkimelonta Kattelussaareen (Sinikka Nikamaa)

Edellytyksenä osallistumiselle Saimaan Ladun jäsenyys, melontakokemusta vähintään yhden melontakauden verran, uimataito, hyvä peruskunto, perusretkeilytaidot. Alaikäinen vain yhdessä huoltajansa kanssa.

La 12.6. lähtö noin klo 10 Myllysaaresta. Melontaa noin 15 km, matkalla pidetään yksi maatauko. Iltapäivällä saapuminen Nupposen Paulin mökille, jossa vietetään aikaa tarinoiden ja kokemuksia
vaihtaen. Mahdollisuus myös saunomiseen. Majoittuminen omiin telttoihin mökin pihapiirissä. Omat eväät.

Su 13.6. klo 10 lähdetään paluumatkalle meloen saariston sokkeloissa eri reittiä kuin tullessa. Lopulliset reitit varmistuvat sääolosuhteiden ja melojien innokkuuden mukaan. Paluu Myllysaareen sunnuntaina noin klo 15.

Myös päiväretken mahdollisuutta junaillaan. Melontamatkana olisi tällöin Myllysaari – Pauli Nupposen mökki Kattelussaaressa. Paluu autoilla, SaiLan traikku alustavasti varattu – mikäli sitä tarvitaan.

Tervetuloa mukaan yhteiselle retkelle, sekä kokeneemmat, kuin vähemmin aikaa meloneet.

Tiedustelut ja ilmoittautumiset Sinikka Nikamaa
0407061750
s.i.nikamaa@gmail.com

 

3. – 4.7. Saimaan Ladun jäsenten reissu Marjaniemen Melojien vieraaksi 

Kimppakyydit Lappeenrannasta ja Lappeenrantaan. Bensakulut jaetaan matkustajien kesken.

Päiväretken Suomenlinnaan vetää Marjaniemen Melojien Juha Laukkanen. Taitotasona EPP1 (Meloja 1) ja matkamelontaa päiväretkellä 2*10km. Tuuliraja 6m/s ja luonnollisesti tulee väylien ylityksiä Ruotsinlaivoihin asti. Retkelle saa Marjaniemen melojien kajakin ilmaiseksi käyttöön. Lähtö klo 11 (melat vedessä -aika). Omakustanteinen ruokailu Suomenlinnassa. Paluu alkuillasta.

Yöretkelle etsitään vielä vetäjää. Taitotaso ja tuuliraja samat kuin päiväretkellä. Jokainen meloo omalla kalustollaan (SaiLan kalusto vuokrattavissa yöretkeä varten). Lähtö päiväretkeläisten kanssa Suomenlinnaan. Sieltä paluumatkalla jäädään Pikku Leikosaareen, josta löytyy itsepalvelusauna ja telttapaikkoja. Omat ruoat, vettä ruokaan, juomaan ja löylyihin. https://uuvi.fi/fi/kohde/pikku-leikosaari/
Toisena päivänä Sipoon suuntaan jos keli sallii. Paluun ajankohta sovittavissa.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen: juuso.alatuuhonen@gmail.com

     

 

Perinteinen heinäkuun melontaretki (Pertti Närhi) – lisätietoja tulossa myöhemmin

Savusaunamelonta 14. – 15.8. (Anu Karhu ja Simo Takala) 

Edellytyksenä osallistumiselle Saimaan Ladun jäsenyys, melontakokemusta vähintään yhden aktiivisen melontakauden verran (kuluneen kesän aikana hyvä olla alla 20 km päivälenkkejä), uimataito, hyvä peruskunto, perusretkeilytaidot. Alaikäinen vain yhdessä huoltajansa kanssa.

Reitille osuu selkien ylityksiä ja mahdollisesti pientä aallokkoa. Keli ja osallistujat määrittävät toteutuvan reitin, mutta päivämatkat osunevat 15 – 25 km väliin, matkavauhti retkellä rento 6 km/h tai tarpeen mukaan rauhallisempikin. Lähtö lauantaina 14.8. aamulla Myllysaaren melontavajalta. Matkalla pidetään lounastauko ja pienempiä taukoja tarpeen mukaan. Leiriytyminen todennäköisesti Listingin Hiekkaniemessä. Sunnuntaina aamusta melotaan kohti Hinkanrannan savusaunaa vierestä meloen Kaidot ja Lylyt. Tuuliennusteen noustessa yli 6 m/s vastuuvetäjä voi nostaa retkelle osallistumiseen edellytettävää taitotasoa, jos katsoo tarpeelliseksi.

Hinkanrannassa saunotaan kaikessa rauhassa yhdessä Imatran Lapinkävijöiden kanssa. Saunalle on tuotu perinteisesti tarjolle nokipannukahvia ja makkaraa, mahdollisesti jotain makeaa kahvin kanssa. Huolehdithan, että saunajuomasi ei sisällä alkoholia. Kajakit kuljetetaan Saimaan Ladun trailerilla ja autojen katoilla takaisin Myllysaareen.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen anu.melontaohjaaja@gmail.com

 

Syyskuun meriretki Virolahdelle (Jari Vanhanen) – lisätietoja tulossa myöhemmin