Talviuinti

Onko avantouinti intohimosi? Tule mukaan huolehtimaan yhteisestä avantouintipaikastamme Myllysaaressa.

Haetaan vastuuhenkilöä koordinoimaan Myllysaaren avantouintipaikan  vaatimia tehtäviä.  Lisätietoja antaa Saimaan Ladun puheenjohtaja Jari Vanhanen.

Talviuinti on yksi viime vuosien suosituimpia kunto- ja terveysliikuntalajeja.

Viimeisten tutkimusten mukaan säännöllisesti, vähintään kerran viikossa talviuintia harrastaa 100 000 suomalaista ja lajin kokeilijoita on yli puoli miljoonaa. Talviuinti on erinomainen tapa virkistyä ja saada uutta energiaa elämään. Jokainen joka on käynyt avannossa kertoo lähipiirilleen siitä hyvästä olosta jonka kylmä kylpy aiheuttaa. Tärkeimmät syyt aloittaa talviuinti onkin ystävien innostaminen, uteliaisuus sekä terveydelliset syyt. Yhä useampi lajin aloittaja huomaa harrastuksella olevan selvästi terveyttä edistäviä vaikutuksia. Lajia harrastavat entistä enemmän myös nuoret ja miehet. Erityisesti laji on yleistynyt kaupunkilaisten keskuudessa.

Avantouintia voi harrastaa Lappeenrannassa Myllysaaren uimalassa.

Uimassa voi käydä mihin vuorokauden aikaan hyvänsä.  Uimalassa on lämpimät pukuhuoneet miehille ja naisille.  Pukuhuoneet ovat lukittu ja käyttöä varten pitää lunastaa  avain.

Avaimen lunastus:  Certego Oy Myllymäenkatu 25 53550 Lappeenranta, avaimen  hinta on 8 euroa.

Lämpimiä pukeutumistiloja huollamme yhteisvastuullisesti. Jokainen huolehtii  pukuhuoneen siisteyden lähteissään ja näin järjestys säilyy parhaiden.

Koronatilanteen vuoksi pyydetään välttämään turhaa oleskelua pukuhuoneissa. Pukuhuoneissa yhtäaikaa sisällä  maksimissaan 3 henkilöä.

Avannossa on kolme pumppua, jotka pitävät avannon auki kovemmillakin pakkasilla. Pumppujen katkaisija on naisten pukukopin kylmässä tilassa. Avantoon johtava betoniramppi on lämmitetty.

Jos olet aloittelija, kannattaa uida kaverin kanssa ja aina pitää muistaa laittaa pipo päähän, eikä kastella päätä.   Avannon jälkeen on hyvä kuivata itsensä nopeasti ja pukeutua lämpimästi.  Avantouimarilla on aina terve maalaisjärki mukana!

Huomioitavaa  talviuinnissa uimalaitoksella:

  • Uimaan mieluiten kaverin kanssa turvallisuussyistä

  • Käytä uidessa uimapukua, pipoa, uimatossuja ja käsineitä

  • Älä koskaan mene pää edellä avantoon

  • Talvikelillä varo liukkautta

  • Huolehdithan omalta osaltasi uimapaikan siisteydestä

  • Lukitse pukukopin ovi lähtiessäsi

 

Lisätietoja
Maija-Leena Toikka
puh. 040-555 9011
sähköposti maija.leena.toikka(at)gmail.com

Kuva0155
Kuva0156
Kuva0157