Talviuinti

Yhteyshenkilö:
Maija-Leena Toikka
puh. 040-555 9011
sähköposti maleto@netti.fi

Talviuinti on yksi viime vuosien suosituimpia kunto- ja terveysliikuntalajeja. Viimeisten tutkimusten mukaan säännöllisesti, vähintään kerran viikossa talviuintia harrastaa 100 000 suomalaista ja lajin kokeilijoita on yli puoli miljoonaa. Talviuinti on erinomainen tapa virkistyä ja saada uutta energiaa elämään. Jokainen joka on käynyt avannossa kertoo lähipiirilleen siitä hyvästä olosta jonka kylmä kylpy aiheuttaa. Tärkeimmät syyt aloittaa talviuinti onkin ystävien innostaminen, uteliaisuus sekä terveydelliset syyt. Yhä useampi lajin aloittaja huomaa harrastuksella olevan selvästi terveyttä edistäviä vaikutuksia. Lajia harrastavat entistä enemmän myös nuoret ja miehet. Erityisesti laji on yleistynyt kaupunkilaisten keskuudessa.

Avantouintia voi harrastaa Lappeenrannassa Myllysaaren uimalassa.

Uimassa voi käydä mihin vuorokauden aikaan hyvänsä kunhan lunastaa itselleen avaimen  Lappeenrannan Lukko-ja Varustepalvelusta, Myllymäenkatu 21. Avantopaikan käytöstä ei ole muita kustannuksia , kuin avaimen teettämisestä koituva kustannus.

Uimalassa on lämmitetty pukuhuone sekä miehille että naisille. Lämpimiä pukeutumistiloja huollamme yhteisvastuullisesti, eli kaikki siivoavat ja korjaavat jälkensä,  jolloin järjestys säilyy.

Avannossa on kolme pumppaa, jotka pitävät avannon hyvin auki kovemmillakin pakkasilla. Pumppujen katkaisija on naisten pukukopin kylmässä tilassa. Avannolla on myös lämmitetty betoniramppi avantoon.

Jos on aloittelija , kannattaa ehkä uida kaverin kanssa ja aina pitää muistaa laittaa pipo päähän, eikä kastella päätä.   Avannon jälkeen on hyvä kuivata itsensä nopeasti ja pukeutua lämpimästi.  Avantouimarilla on aina terve maalaisjärki mukana!!!

Myllysaaren talviuintipaikka uimalaitoksella:

  • Pukukoppien avaimen voi teettää Flexim Security Oy:ssä osoitteessa Myllymäenkatu 21, 53550 Lpr. Teettäminen maksaa n. 7€.

  • Huolehdithan omalta osaltasi uimapaikan siisteydestä

  • Lukitse pukukopin ovi lähtiessäsi

  • Uimaan mieluiten kaverin kanssa turvallisuussyistä

  • Uimari tarvitsee uimapuvun, pipon ja uimatossut

  • Älä koskaan mene pää edellä avantoon

  • Talvikelillä varo liukkautta

Kuva0155
Kuva0156
Kuva0157