Saimaan Ladun ruskamatka Kiilopäälle

Pääsimme tänä syksynä toteuttamaan perinteisen ruskamatkamme. Saimaan Ladun ruskamatkalle Kiilopäälle matkasi yhteensä 15 latulaista ja matka tehtiin yhdessä Lappeenrannan seurakunnan kanssa.

Maa- ja puuruska Kiilopäällä oli mahtava ja loisti meille kaikessa komeudessaan mm.  Pyhä-Nattasella pääsimme nauttimaan luonnon kauneudesta loistavassa säässä. Etelä-Saimaassa oli juttu Nattastuntureista heti kotiin tulomme jälkeen ja oli mukava lukea tuttujen maisemien tarinaa kotona.

Ruskamatkamme alkupäivinä  sateli vettä, mutta se ei meidän patikointia haitannut. Retkeilimme mm. Luulammella, Sivakkaojalla, Rumakurussa ja itse Kiilopääkin tuli huiputettua. Pieni porukka kiersi myös
Rautulammen reitin n. 23 km. Reitin loppupäässä ylitämämme ”vesistö”,kahden  metrin levyinen oja tai joki, ulottui virtaavana uomana sääreen asti.  Kahdelle tästä porukasta tunturiojan ylitys oli elämän
ensimmäinen kerta. Hyvä kokemus jää varmaan mieleen. Matkamme  viimeisenä päivinä suuntasimme retkille bussilla Kaunispäälle ja Saariselän keskustaan.  Lapin ensimmäisessä vuonna 1978 valmistuneessa turistikirkossa  Tievan kappelissa kirkkoherra Hannu Haikonen piti matkalaisille iltahartauden.

Näillä mukavilla muistoilla on nyt hyvä ottaa syksy vastaan omilla kotinurkilla.
Toivotaan, että ensi syksynä ei mikään pandemia sotke suunnitelmia, ja pääsemme tekemään seuraavan  ruskamatkan latulaisten kanssa suuremmalla porukalla.

Kiitos kaikille matkalaisille mukavasta reissusta.

Saimaan Ladun matkan ja reittien kokeneet patikoijat,

Kirsti ja Esa