Kävelykipinä 2021 Lappeenrannan kouluilla

Lappeenrannan liikuntatoimi  Hanna Ropon johdolla aktivoi yhdessä Saimaan Ladun kanssa Kävelykipinää kouluille.  Kouluilla oli toukokuussa  varattu reilu viikko kävelyteemalle. Koulujen pihoille oli merkattu kävelyreittejä ja oppilaat kiersivät reittejä väli- ja oppitunneilla.  Kukin merkitsi kävelyt luokkien omiin Kävelykipinän tauluihin.

Yli viisikymmentä (50) luokkaa oli mukana haasteessa sekä luokkien opettajat. Lähes 10 000 kilometriä kertyi aktiivisten koululaisten kävelyistä. Ihan huikeeta ja kiitos.

Yhden koulun palaute

”Viikon mittainen pätkä. Koulun pihalla 300m pituinen välkkälenkki ja 3 kierroksesta sai merkinnän taulukkoon. Lisäksi kilsoja kerättiin koulumatkoista (kävely tai pyöräily) sekä oppituntilenkeiltä (taisi olla muutama pyörälenkkikin taulukon kilsoissa mukana). Opettajat kiittelivät kuinka hauska ja helppo tempaus, josta innostui myös hieman passiivisemmatkin oppilaat. Bonuksena tehtiin vielä henkilökunnalle oma taulukko samalla systeemillä. Oppilaiden keräämät kilsat viikossa oli 3225km ja hlökunnalla 226km (jäi kyllä monen kilsat merkkaamatta).”