Luentotilaisuus: Pohjois-Norjan rannikkoreitit 3.10.2019

Luentotilaisuus Pohjois-Norjan rannikkoreiteistä Lappeenrannan pääkirjastossa torstaina 3.10.2019 kello 18.00.
Tilaisuuteen on vapaa pääsy.
Luento Pohjois-Norjan rannikkoreiteistä tulee kertomaan Pohjois-Norjan rannikon, vuonojen ja saariston kauneimmista päiväretkikohteista, josta hyvänä esimerkkinä käy Tromssan kaupungin lähitunturit, upeat Vesterålenin ja Lofoottien saaristot sekä tarunhohtoinen Nordlandin rannikko.
Luennolla syvennytään rannikon ja saariston retkeily- ja suojelualueisiin, kuten esimerkiksi Sjunkhattenin kansallispuistoon, joka on omistettu lapsille ja nuorille. Pääosassa on lisäksi eläimistö, kuten lunnit, hylkeet ja valaat sekä tietenkin paikallinen retkeilykulttuuri.
Pohjois-Norjan rannikolla kulkiessa ei voi välttyä kohtaamasta viikinkiajan tarinoita ja saagoja menneiltä ajoilta.