Itsenäisyyspäivän kunniavartio Sankarihautausmaalla 2018

Puolustusvoimat täyttää tänä vuonna 100 vuotta. Juhlavuoden teemana on ”Maanpuolustus kuuluu kaikille”.

Lappeenrannan Sankarihautausmaalla järjestetään 6.12.2018 klo 11.00 – 12.00. Itsenäisyyspäivän kunniavartio.

Lappeenrannan ydinkeskustassa sijaitsevassa sankarihautausmaassa lepää 1501 sotilasta, jotka kaatuivat vuosina 1939 -40 ja 1941-44. Lisäksi sinne on haudattu sodissa kaatuneina 2 naista ja yksi 14-vuotias poika.

Tarkoitus on, että Sankarihautausmaalle asetetaan lumipukuun ja pipoon (mallia PV) puettu kunniavartio. Kunniavartio koostuu vapaa-ehtoisista naisista tai miehistä, n. 600 henkilöä. Haudoille asetetaan kynttilät.

Vapaa-ehtoiseksi voi ilmoittautua kaikki vähintään 15-vuotiaat naiset ja miehet. Yläikärajaa ei ole. Myös maahanmuuttajat voivat ilmoittautua. Osallistuminen ei vaadi varusmiespalveluksen suorittamista.

Ne vapaaehtoiset, jotka haluavat seisoa omaistensa haudan kohdalla, on siihen mahdollisuus, kunhan ilmoittavat asiasta allekirjoittaneelle sähköpostilla etukäteen ilmoittautumisen yhteydessä. Hautojen paikat pitää tiedustella itse etukäteen.

Vapaa-ehtoisille jaetaan ennen tapahtumaa lumipuku ja päähine. Vapaa-ehtoiset varaavat itse mustat käsineet ja mustat jalkineet.

Tarkemmat ohjeet ja aikataulu toimitetaan myöhemmin ja lisätietoja saa Paavo Pullilta sähköpostilla paavo.pulli@eksote.fi.

Ilmoittautua voi Paavo Pullille sähköpostilla paavo.pulli@eksote.fi. Ilmoittautuminen päättyy 1.12.2018.

Ilmoittautumisen yhteydessä pitää ilmoittaa koko nimi, syntymä-aika ja sähköpostiosoite / kotiosoite tai molemmat.

Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Tarkemmat ohjeet tulevat ennen tapahtumaa.

Paavo Pulli                                                

0408675217