Suoretki Luumäen Haisevasuolle lauantaina 13.10.

Lähde mukaan suoretkelle Luumäen Haisevasuolle lauantaina 13.10.

Etelä-Karjalan luonnonsuojelupiiri tekee syysretken upealle Haisevasuolle Luumäelle. Suon nimen ei pidä antaa hämätä, sillä syksyinen suo tuoksuu kirpeän raikkaalta! Retkioppaana on soiden tuntija Markku Suoknuuti, joka kertoo retken aikana suoluonnosta sekä soilla elävistä kasvi- ja perhoslajeista.

Haisevasuo sijaitsee Luumäen Taavetista etelään ja se on yksi hienoimmista Salpausselän eteläpuolisista keidassuoalueista. Haisevasuo on laaja ja karu kitukasvuista mäntyä kasvava rämesuo, joka on säilynyt suurelta osin ojittamattomana. Keskiosiltaan Haisevasuo on avosuota. Suolla pesii kesäisin mm. kapustarinta.

Retki suolla kestää noin neljä tuntia. Ota mukaan eväät, saappaat ja säähän sopivan vaatetus. Retken aikana pidetään evästauko, mutta nuotiopaikkaa suolla ei ole.

Lähdemme linja-autokyydillä Lappeenrannan Linnoituksen Katariinantorilta klo 9.00. Paluu samaan paikkaan noin klo 15. Ilmoittaudu kyytiin mukaan viimeistään torstaina 11.10. Jenni Silvennoiselle, p. 044 984 7448 tai jenni.silvennoinen@sll.fi.  Bussikyydin hinta on 15 e, Suomen luonnonsuojeluliiton jäsenille 10 e. Varaathan mieluiten käteistä ja tasarahan. Muutoin retki on maksuton.

Voit tulla myös omalla kyydillä. Saavu silloin Taavetin S-marketin pihalle klo 9.45. Lähdemme siitä yhdessä jatkamaan suolle.

Retki on kaikille avoin.