Vuoden työmatkapyöräilijä ja pyöräilyteko

Lappeenrantalaiset pyöräilyvaikuttajat valitsivat  Lappeenrannan Vuoden työmatkapyöräilijäksi 2017 kätilönä Eksotessa toimivan Eija Seppäsen. Eijaa  esittäneiden työkavereiden vetoomuksina olivat, että  Eija Seppänen on näyttänyt esimerkkiä aktiiviseen työmatkapyöräilyyn pitkän työuransa aikana.  Eija pyöräilee ympäri vuoden Skinnarilasta keskussairaalaan vastuksista huolimatta. Kolmivuorotyö tuo oman haasteensa pyöräilyyn varsinkin talvella jolloin kunnossapito ei aina ole ehtinyt aurata väyliä. Eijan kulkuväline on näilläkin keleillä pyörä sen ollessa hänen mukaansa autoa luotettavampi.

Eijasta on myös sanottu:
Eija on ikäisekseen sitkeä sissi pyöräilemään. Säällä kuin säällä, vuorosta kuin vuorosta, vihreä pyöräilykypärä vilkkuen hän painaa Skinnarilasta sairaalalle kesät talvet.”

Näillä valinnoilla halutaan tuoda esiin henkilöitä, jotka edistävät pyöräilyä pyöräilemällä itse ja toimimalla samalla toimimalla esimerkkinä muille. Kampanjalla halumme myös kannustaa ihmisiä lisäämään liikkumista ja samalla vähentävän autoilua työmatkaliikenteessä, sanoo valintaryhmän  pj. Juhani Sirkiä.  Valinta on joka vuosi yhtä haastava siksi, että ehdokkaita on paljon ja laatu erinomainen.

Valtakunnallisella ja Lappeenrannan omalla paikallisella kampanjalla halutaan tuoda esiin pyöräilyn niin henkilöön itseensä kuin ympäristöönkin kohdistuvia positiivisia vaikutuksia. Ennen kaikkea pyöräily on hauskaa ja helppoa, kohottaa kuntoa sekä säästää ilmastoa ja on edullista.    Valitsijaraati totesi, että ehdokkaiden määrä ja laatu ilahduttaa joka vuosi ja osoittaa, että pyöräilevät työkaverit huomataan ja heitä arvostetaan.

Eija Seppäsen ohella raati muiti kunniamaininnalla palkintoineen saivat säännöllisesti työmatkansa Lappeenrannan Yliopistolle  pyöräilevä Terho Lassila.

Terhosta sanottua:
”Hän jaksaa pyöräillä, huonollakin kelillä pitkät työmatkat. Haavereitakin on vuosien varrella sattunut, mutta hymy ei ole Terholta hyytynyt!” Toinen kunniamaininta luovuttiin Lappeenrannan lukiossa opiskelevalle Eetu Olkkoselle.
Elmo innostaa muitakin esimerkillään, meitä opettajiakin, lähtemään kotoa kouluun ja töihin pyörällä säässä kuin säässä
Valitsijoiden puolesta Sirkiä puheessaan muistuttikin, että työpaikkojen esimiehet ja työkunnosta vastaavat ovat tässäkin asiassa avainasemassa kun jatkossa  kulkutapaa pyrtään lisäämään kaupungissamme.

 

Vuoden pyöräilyteko: Kyläpyöräily

Järjestyksessään toisen kerran palkittiin tänä vuonna myös vuoden pyöräilyteko.  Tuon huomionosoituksen raati päätti yksimielisesti myöntää Lappeenrannan kyläpyöräilytapahtuman järjestäjille. Kyläpyöräily on ainutlaatuinen ja Lappeenrantalainen tapahtuma joka saa ihmiset pyöräilemään ja tutustumaan lähiseudun kyliin.

Kyläpyöräily on järjestetty jo 22 vuoden ajan. Tapahtuma on tutustuttanut lukemattoman määrän Lappeenrantalaisia kauniisiin kylämaisemiin joissa moni muuten kovin harvoin tulisi vierailleeksi. Kyläpyöräilyn pitkäaikainen järjestäjä Sauli Vainikka on tehnyt tapahtuman järjestämisen myötä palveluksen sekä pyöräilylle että tapahtumassa mukana oleville kylille.

 

Vuoden työmatkapyöräilijöitä tänäkin vuonna oli ehdottomassa  työkaverit, naapuri, ystävät tai kotiväki. Valitsijaraadin muodostivat Juhani Sirkiän (pj.) johdolla Saimaan Ladun edustaja Sulo Tuuliainen ja icycle Lappeenrantaa  edustaneet Matti Pesu ja Tomi Lapinlampi.